donderdag 29 september 2011

Pompoentjes

Ik ben helemaal geinspireerd door de zelfgemaakte pompoenen van Sonja en Agnes. Ik vind ze zo leuk dat ik het ook wel eens wilde proberen. Ik heb kanten/gehaakte kleedjes van de kringloop gebruikt. En inderdaad helemaal niet moeilijk en super leuk om te doen!






Sonja en Agnes heel erg bedankt voor jullie leuke ideeën en inspiratie!

Een fijne week verder en geniet van het prachtige weer!

Liefs van

Nicole

dinsdag 27 september 2011

Bloemetje op woensdag

Vandaag een oranje bolchrysant uit de tuin. Oranje is eigenlijk niet mijn kleur maar het is toch de kleur van de herfst! Het staat zo gezellig bij de kalebassen en maiskolven.





Voor nog meer "bloemetjes op woensdag" neem dan een kijkje op de blog


Een gezellige week voor jullie! Geniet van de nazomer!
Veel liefs en houdoe!

Nicole



maandag 26 september 2011

Doe je mee met het foto idee ?

Yvonne van English Style wees mij op de blog van (ook) Yvonne van Met Brocant Label. Zij verzamelt oude foto's en wil hier een diavoorstelling maken. En wij mogen voor de foto's zorgen! Super leuk idee!

Ik heb een oude foto van ''ons" plein met helemaal links ons huis. Ik vond deze oude foto een tijd terug op internet....zo leuk dat ons huis er op staat! Ik weet helaas niet wanneer deze foto is genomen.



Wil je ook meedoen met het foto idee? Kijk dan even op de blog van Yvonne van Met Brocant Label.

Veel liefs en houdoe!


Nicole

Probeersel

Gisteren even wat zitten proberen.....mijn eerste bord. Ik zie dit soort bordjes regelmatig langskomen op diverse blogs. De tekst komt van The Graphics Fairy. Stuk steigerplank uit het houthok. Tekst met behulp van carbonpapier overgenomen op het plankje en daarna ingevuld met een gewone zwarte marker. Ik hou van lekker makkelijk!








Een fijne zonnige dag allemaal!
Veel liefs en houdoe!


Nicole

dinsdag 20 september 2011

Bloemetje op woensdag

Ik vind het erg leuk dat ik enkele van jullie iets meer heb leren kennen door de Tag! Ik lees elke keer jullie blogs met veel plezier en vind het toch iets persoonlijker worden om te weten wie er achter zit! Bedankt dames!


Ik heb trouwens erg moeten lachen om jullie berichtjes bij  ''onze huisdieren"! Zo zie je maar....smaken verschillen......en dat maakt dat het niet saai wordt in blogland!


Mijn bloemetje voor deze woensdag.....tja alweer een roos! Ik ben er nou eenmaal dol op roosjes, je hebt er 2 keer plezier van: 1 keer in de vaas en 1 keer gedroogd!








Voor nog meer "bloemetjes op woensdag" neem dan een kijkje op de blog


Een gezellige week voor jullie!
Veel liefs en houdoe!

Nicole

maandag 19 september 2011

Getagd



Gisterenavond zijn we teruggekomen van een heerlijk weekend Gent! Daarover in de volgende post meer.

Ik ging eerst even de mail checken, zie ik dat ik ben getagd door Tjits en Maia. Ik dacht: wat is dat nou??
Dus gelijk even gaan kijken.......ik ben vereerd, dames, dat jullie me hebben getikt. Ik doe graag mee!

Hier komen de 10:

1. Ik ben dus Nicole, 42 jaar, 1.70 m, en van origine een roodharige. Helaas omdat er grijze highlights in komen verf ik het tegenwoordig.

2. Ik ben vrolijk van aard en lach ook graag (en hard volgens de mensen om me heen; haha!) maar kan ook erg angstig zijn. Ik wil graag overal controle over hebben maar over het leven heb je dat nu eenmaal niet. En dat is wel eens moeilijk voor mij: ik denk teveel aan dingen die kunnen gebeuren. De laatste tijd gaat het goed en denk ik: Pluk de dag!

3. Ik doe al bijna 15 jaar de administratie op de kaarsenfabriek van mijn man en zwager. Ik ga nooit met tegenzin; leuk werk en ook erg belangrijk leuke collega's! Dus bij ons aan kaarsen geen gebrek! haha!

4. Mijn hobbies zijn: koken, tuinieren, wandelen, knutselen zoals kransen maken, sporten, ik ga 2 x in de week fitnessen en het huis en de tuin gezellig maken.

5. En sinds kort dus ook bloggen. Ik zit al een uur achter de PC terwijl op maandag mijn poetsdag is......
Ik vind het echt verslavend.....ik wil graag bij iedereen een berichtje achterlaten en zit ondertussen te bedenken wat ik weer kan gaan posten. Ik heb een strijk liggen van hier tot.....maar ja!

6. Mijn favoriete vakantieland is Frankrijk. Ik hou erg van het Bourgondische leven daar. De mensen leven daar relaxter en genieten meer naar mijn idee. Maar sinds 2 jaar hebben we Spanje ontdekt en daar voelen we ons ook helemaal thuis.

7. Mijn favoriete drankje is droge witte wijn. Elke avond drink ik er een paar. Aleen tijdens het koken en eten. Mijn man en ik koken altijd samen. Wij houden allebei van koken en zelfs de kinderen beginnen het ook leuk te vinden. Ik vind het heerlijk om relaxed te eten en samen met de kinderen de dag door te nemen. Samen eten vinden wij dan ook heel belangrijk!

8. Ik houd niet van een volle agenda en afspraken over 3 maanden. Ik vind het veel leuker als mensen spontaan langskomen en dat tijdens een drankje het idee ontstaat om gezellig met z'n allen te eten. En dan samen kokkerellen met de dingen die we in huis hebben en er iets lekkers van maken!

9. Ik ben een lente/zomer mens. De herfst gaat nog wel maar vanaf januari mag het van mij weer voorjaar worden. Die donkere, sombere dagen is niks voor mij.

10. Ik ben dol op de boeken van Nicci French en Elisabeth George. Ik zie het dan helemaal voor me.....oude dorpjes met schattige cottages op het Engelse platteland. Ik ben dan ook helemaal fan van de TV-serie Midsomer Murders.

Zo jullie weten wat meer van me!

Nu mag ik ook weer 5 mensen tikken. Ik hoop dat jullie meedoen maar het is geen verplichting! Ik heb mijn naamgenoten getikt, de anderen heb ik zomaar willekeurig gekozen; ik volg jullie allemaal even graag!







Ik ga nu echt wat doen in huis... Gent komt de volgende keer!


Veel liefs en groetjes van



Nicole












vrijdag 16 september 2011

Onze "huisdieren"

Ik begin er een beetje verslaafd aan de raken...aan het bloggen. Ik vind het zo leuk om foto's te maken en weer te posten. Ik ben dan ook super blij met al jullie lieve reactie's! Voor mijn nieuwe volgers: van harte welkom!

Regelmatig kom ik jullie lieve huisdieren tegen op jullie blogs. Ik zal jullie laten kennismaken met onze "huisdieren".....

Ons eerste huisdier is onze Rudolf; de kinderen verzinnen de namen. Ze vonden deze lijken op Rudolf met die rooie neus. Hij hangt al jaren boven de schouw in de woonkamer.





Onze Moeffie, de moeflon.




Deze heeft geen naam...we weten eigenlijk niet wat voor dier het is. Jullie wel?





In de keuken hangt onze fazant.





Onze Hermie voelt zich helemaal thuis tussen de geweitjes!





En dan de knapste van het stel: onze Knorrie!





Sommige vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen vinden dat wij maar een raar huis hebben met al die dieren. Vooral de fazant vinden ze eng. Hij is wel heel lief....hij vliegt eigenlijk nooit weg!

Ik wens jullie een gezellig weekend en tot volgende week!

Veel liefs en groetjes van




Nicole

dinsdag 13 september 2011

Bloemetje op woensdag

Omdat we een rode keuken hebben, komt rood dus vaak terug......


Rode gerbera's deze keer.






Voor nog meer "bloemetjes op woensdag" neem dan een kijkje op de blog


Een fijne week allemaal!
Groetjes en houdoe!

Nicole

zondag 11 september 2011

Koffie met een koekje

Wat was het gisteren toch benauwd. Ik wilde eigenlijk in de tuin gaan werken maar kon de puf er niet voor opbrengen. Ik wilde wel iets doen maar iets wat niet te veel inspanning kostte. Ik had een tijdje terug bij Yolanda van de sfeervolle blog Kom Achterom, die prachtige kantkoekjes gezien. Ik was al van plan om ze eens te gaan maken dus ik aan de slag. Zo leuk om te doen...heerlijk relaxed heb ik buiten staan prullen met het deeg, met dit als resultaat.....






Ik vond het zo leuk om te doen; helemaal niet moeilijk en lekker ontspannend!  Yolanda, bedankt voor je leuke idee!

Allemaal nog een fijne zondag en houdoe!

Groetjes van

Nicole

vrijdag 9 september 2011

Nazomeren

De hele dag komen de beginnende herfst- en nazomer creaties voorbij in jullie blogs. Ik krijg dan ook helemaal zin om weer eens wat te maken. Dus vanmiddag naar de bloemist en daar weer wat verse bloemen en bladeren gekocht. Ik vond de eikebladeren zo mooi; ze zijn vergrijsd gemaakt. Past goed bij de hortensia (helaas niet uit eigen tuin) en de zinken emmer. Maar waar zal ik het weer eens zetten.....in de keukenschouw dan maar, die hoeft voorlopig toch niet aan.





Je ziet het, het eerste wijntje heb ik al ingeschonken, even het weekend inluiden ☺!

Ik wens jullie allemaal een heel gezellig weekend, geniet nog even van de nazomer!

Veel liefs van

Nicole




woensdag 7 september 2011

Rondje kringloop

Elke week ga ik even langs bij de kringloopwinkel bij ons in de straat. En elke keer scoor ik weer wat. Zo ook vanmiddag; ik heb weer leuke vondsten gedaan.

2 puddingvormen, gehaakt sprei, oude gordijntjes (voor het leuke kantrandje), kleine melkflesjes, Mariaprent, schoenoprekkers en een naaibox.




De naaibox is in eerste instantie niet zo bijzonder....tot ik het opendeed....nog helemaal gevuld met vanalles en nog wat! Kei leuk!




Ik ben er weer blij mee! Een fijne week verder en houdoe!

Liefs van

Nicole

Bloemetje op woensdag

Eerst wil mijn nieuwe volgers hartelijk welkom heten op mijn blog! En iedereen bedanken voor de leuke en lieve reacties bij mijn vorige post! Dat doet me goed!

Rood, mijn lievelingskleur! Onze keuken is dan ook ROOD! Ik had nog 1 mooie rode roos; ''het bloemetje" komt vandaag dus vanuit de keuken.





De krans heb ik jaren geleden eens gemaakt. De inspiratie heb ik destijds opgedaan in de boeken van de Belgische decoratrice Tilly Cambré. Zij maakt prachtige bloemcreaties. Volgende keer meer kransen a la Tilly!

Voor nog meer "bloemetjes op woensdag" neem dan een kijkje op de blog


Een gezellige week voor jullie!
Groetjes en houdoe!

Nicole